VERTAISRADIO

Hyvää alkanutta toukokuuta. Tänään aiheinamme jääkiekon SM – liiga ja NHL – sarja sekä Englantilaista jalkapalloa. Mukana myös tulevia otteluja, ajat Suomen aikaa ja lähetykset pääsääntöisesti maksukanavilla.

Jääkiekkoa, SM – Liiga:

Tappara on jääkiekon SM – liigan kauden 2022 – 2023 voittaja, eli siis Suomen mestari. Mestaruus varmistui kun Tappara viime torstaina voitti Pelicansin ensimmäisessä jatkoerässä maalein 5 – 4 ja voitti mestaruuden voitoin 4 – 1. Mestaruus on Tapparan seurahistorian numero 19. Mm. Kristian Kuuselalle (jolle tämä oli viides mestaruus), tämä oli viimeinen liiga – ottelu. Lähde: liiga.fi – sivusto.

Jääkiekkoa, NHL (jatkoon menijät tummennettuina):

Torstaina Tampa Bay voitti Toronton maalein 4 – 2, Toronto johti sarjaa voitoin 3 – 2. New Jersey voitti New York Rangersin 4 – 0, New Jerseyn Erik Haulalle merkittiin 2 maalia ja syöttöpiste, New Jersey johti sarjaa voitoin 3 - 2 sekä Las Vegas voitti Winnipegin 4 – 1, Las Vegas eteni jatkoon voitoin 4 – 1. Perjantaina Carolina voitti New York Islandersin jatkoerässä lukemin 2 – 1, Carolinan Sebastian Aholle merkittiin maali, Carolina eteni jatkoon voitoin 4 – 2. Florida voitti Bostonin 7 – 5, Floridan Aleksander Barkoville ja Eetu Luostariselle merkittiin maali ja syöttöpiste kummallekin sekä Floridan Anton Lundellille syöttöpiste, voitot olivat tasan 3 – 3. Dallas voitti Minnesotan 4 – 1, Dallasin Roope Hintzille merkittiin maali, Dallas eteni jatkoon voitoin 4 – 2 sekä Colorado voitti Seattlen 4 – 1, Coloradon Artturi Lehkoselle merkittiin 2 maalia sekä Coloradon Mikko Rantaselle maali ja syöttöpiste, voitot olivat tasan 3 – 3. Lauantaina Toronto voitti Tampa Bayn maalein 2 – 1, Toronto eteni jatkoon voitoin 4 – 2, New York Rangers voitti New Jerseyn 5 – 2, New Yorkin Niko Mikkolalle merkittiin syöttöpiste, voitot olivat tasan 3 – 3 sekä Edmonton voitti Los Angelesin 5 – 4, Edmonton eteni jatkoon voitoin 4 – 2. Sunnuntaina Florida voitti Bostonin jatkoerässä lukemin 4 – 3, Floridan Anton Lundellille merkittiin 2 syöttöpistettä sekä Floridan Aleksander Barkoville ja Eetu Luostariselle syöttöpiste kummallekin, Florida eteni jatkoon voitoin 4 – 3 sekä Seattle voitti Coloradon 2 – 1, Coloradon Mikko Rantanen teki joukkueensa ainoa maalin ja Seattlen Eeli Tolvaselle merkittiin syöttöpiste, Seattle eteni jatkoon voitoin 4 – 3. Tässä sarjassa historiaa ei ollut se, että Seattle toisella kaudellaan pääsi pudotuspeleihin (Las Vegas pääsi ainakin tuoreimmista laajennusjoukkueista pudotuspeleihin jo ensimmäisellä kaudellaan), vaan historiaa oli se, että Seattle pudotti ensimmäisissä pudotuspeleissään hallitsevan NHL:n mestarin. Viime yönä New Jersey voitti New York Rangersin 4 – 0, New Jerseyn Erik Haulalle merkittiin maali, New Jersey eteni jatkoon voitoin 4 – 3.

Toisen kierroksen otteluparit ja ensimmäiset ottelut: Ensi yönä Toronto – Florida kello 02.00 sekä Dallas – Seattle kello 04.30. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelataan ottelut Carolina – New Jersey kello 02.00 sekä Las Vegas – Edmonton kello 04.30.

Jalkapalloa, Englannin valioliiga:

Lauantaina Manchester United voitti Aston Villan maalein 1 – 0. Sunnuntaina Liverpool voitti Tottenhamin maalein 4 – 3 ja Manchester City voitti Fulhamin 2 – 1. Eilen Everton ja Leicester jakoivat pisteet 2 – 2 tuloksella.

Manchester City johtaa sarjaa, sillä on 76 pistettä. Arsenal on toisena, se on kerännyt 75 pistettä. mutta se on pelannut yhden ottelun Manchester Cityä enemmän. Newcastle on kolmas, sillä on 65 pistettä, Manchester United neljäs, se on saanut 63 pistettä ja viidentenä olevalla Liverpoolilla on 56 pistettä. Kuudentena olevalla Tottenhamilla ja seitsemäntenä olevalla Aston Vilalla on 54 pistettä kummallakin. Brighton on kahdeksas, sillä on 52 pistettä, yhdeksäntenä oleva Brentford on saanut 50 pistettä ja kymmenentenä oleva Fulham on kerännyt 45 pistettä. Crystal Palace on sijalla 11, se on kerännyt 40 pistettä ja kahdentenatoista olevalla Chelsealla on 39 pistettä, kuten seuraavana olevalla Bournemouthillakin.

West Ham, 34 pistettä sekä Leicester ja Leeds, kummallakin 30 pistettä, ovat viimeiset säilyjät, jos sarja päättyisi nyt. Nottingham, myöskin 30 pistettä (tasapisteissä maaliero ratkaisee sijoitukset) ja Everton, 29 pistettä, haluavat vielä säilyttää sarjapaikkansa. Southampton, 24 pistettä, alkaa olla jo varma putoaja, tosin vielä sillä on ohut mahdollisuus paikkansa säilyttämiseen. Sarjaa on jäljellä noin 4 kierrosta ja muutamia rästiotteluja.

Tänään pelataan ottelu Arsenal – Chelsea kello 22.00. Keskiviikkona pelataan ottelut Liverpool – Fulham ja Manchester City – West Ham kello 22.00. Torstaina pelataan ottelu Brighton – Manchester United kello 22.00

Jalkapalloa, Englannin mestaruussarja:

Lauantaina West Bromwich voitti Norwichin maalein 2 – 1, Teemu Pukki pelasi viimeiset noin 30 minuuttia. QPR voitti Stoken 1 – 0 Burnley voitti Bristol Cityn 2 – 1, Sheffield United voitti Prestonin 4 – 1 sekä Reading ja Wigan tasasivat pisteet 1 – 1 tuloksella.

Burnley johtaa sarjaa, ja on siis varmistanut nousunsa ensi kaudeksi valioliigaan, se on kerännyt 98 pistettä. Toisena olevalla Sheffield Unitedilla on 88 pistettä, myös se alkaa olla varma nousija, kaksi parastahan nousee suoraan. Lisäksi Sheffield United on pelannut ottelun muita lähimpiä joukkueita vähemmän. Kolmantena on Luton, sillä on 79 pistettä ja neljäntenä olevalla Middlesbroughilla on 74 pistettä. Ne ovat varmistaneet karsintapaikkansa. Sijoille 3 – 6 päätyvät joukkueethan ratkaisevat 1 nousijan. 2 muuta karsijaa ratkaisevat Viidentenä oleva Coventry, jolla on 69 pistettä sekä kuudentena oleva Millwall, seitsemäntenä oleva Sunderland, kahdeksantena oleva West Bromwich ja yhdeksäntenä oleva Blackburn, joilla kaikilla on 66 pistettä. 

Swansea on kymmenes, sillä on 63 pistettä, kuten yhdentenätoista olevalla Prestonillakin. Norwich on sijalla 12, sillä on 62 pistettä, kuten kahdentenatoista olevalla Swanseallakin, nämä kuten loputkin, ovat menettäneet mahdollisuutensa nousukarsintaan.  Birmingham on sijalla 17, sillä on 53 pistettä. QPR, 50 pistettä sekä Rotherham ja Cardiff, 49 pistettä ovat varmistaneet sarjapaikkansa. Viimeisestä sarjapaikasta taistelevat nyt silä oleva Huddersfield, 47 pistettä ja ensimmäisellä putoajan paikalla oleva Reading, 44 pistettä (tasapisteissä maaliero, joka Huddersfieldillä on vielä parempi, ratkaisee järjestyksen). Jos Huddersfield pystyy torstain rästiottelussaan vähintään tasapellin Sheffield Unitedin kanssa, varmistaa se sarjapaikkansa ennen viimeistä kierrosta. Blackpool ja Wigan, 41 pistettä kummallakin, ovat varmat putoajat. Wiganilta on lisäksi vähennetty 3 pistettä talousvaikeuksien vuoksi. Kierroksia on jäljellä enää siis 1 + tuo torstain rästiottelu.

Formula – 1:sen MM – sarja:

Red Bull – tallin Sergio Perez voitti sunnuntaina ajetun kauden neljännen osakilpailun Bakussa, Azerbaidžanissa. Saman tallin Max Verstappen ajoi toiseksi ja Ferrari - tallin Charles Leclerc kolmanneksi. Neljänneksi ajoi Aston Martin – tallin Fernando Alonsoso, viidenneksi Ferrarin Carlos Sainz ja kuudenneksi Mercedes – tallin Lewis Hamilton. Suomen ja Alfa Romeo – tallin Valtteri Bottas ajoi sijalle 18.

Verstappen johtaa sarjaa, hän on kerännyt 93 pistettä. Perez on toisena, hänellä on 87 pistettä. Kaudesta näyttäisi tulevan Red Bull – kaksikon välinen, sillä kolmantena olevalla Fernando Alonsolla on 60 pistettä, eli jo 33 pistettä vähemmän kuin Verstappenilla. (Voitostahan saa 25 pistettä, joten Alonsolle ei voitti riittäisi ykköspaikkaan, vaikka Verstappen jäisi ilman pisteitä. Toim, huom.). Neljäntenä on Hamilton, hänellä on 48 pistettä, viidentenä Sainz, hänellä on 34 pistettä ja kuudentena Lecclerc, hän on saanut 28 pistettä. Bottas jakaa sijaa 11 (merkitty lähteessämme, formula1.com – sivustolla sijalle 12), hän on kerännyt 4 pistettä, kuten 3 muutakin kuljettajaa.

Red Bull – talli johtaa tallien sarjaa, se on kerännyt 180 pistettä. Tallimestaruus taitaa ratketa melko varhaisessa vaiheessa, toisena olevalla Aston Martin – tallilla on vasta 87 pistettä, eli jo 93 pistettä vähemmän kuin Red Bullilla. Kolmantena on Mercedes – talli, sillä on 76 pistettä ja neljäntenä on Ferrari, sillä on 62 pistettä. Tässäkin tapahtuu jo iso hyppäys, sillä viidentenä oleva  McLaren – talli on saanut vasta 14 pistettä ja kuudentena olevalla Alpine – tallilla on 8 pistettä. Alfa Romeo on sijalla 8, se on kerännyt 6 pistettä ja viimeisenä eli sijalla kymmenen olevalla Williams – tallilla on 1 piste.

Seuraava kilpailu 07.05, Miami, Yhdysvallat

Muistutetaan lopuksi, että urheilutoimitukselle voi lähettää palautetta osoitteeseen sportti(at)rahattomat.fi

Tässä oli tämä päivitys, palataan blogin osalta asiaan ensi tiistaina. Pysykää terveinä ja kuunnelkaa Vertaisradiota, kuuntelemaan pääsette Vertaisradio.fi – sivuston etusivuilla olevan linkin kautta. Etusivulla näkyvät myös Radion Facebook-sivut, joilla tiedotamme tulevista lähetyksistä. Hyvää jatkoa blogitoimitukselta