VERTAISRADIO

Tänään aiheinamme mm. jääkiekon NHL – sarja ja MM-kilpailut sekä Englantilaista jalkapalloa. Mukana myös tulevia otteluja, ajat Suomen aikaa ja lähetykset pääsääntöisesti maksukanavilla.

 

Jääkiekkoa, NHL:

Sunnuntaina Las Vegas voitti Edmontonin maalein 5-2, Edmontonin Markus Niemeläinen ei pelannut. Las Vegas jatkaa voitoin 4-2. Viime yönä Dallas voitti Seattlen maalein 2-1, Dallasin Roope Hintzille merkittiin maali. Dallas jatkaa voitoin 4-3.

Konferenssifinaaliparit ja ensimmäisiä otteluja:

Itä: Carolina – Florida: 1.ottelu torstain ja perjantain välisenä yönä kello 03.00 ja 2. ottelu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 03.00.

Länsi: Las Vegas – Dallas: 1. ottelu perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 03.00 ja 2. ottelu sunnuntaina kello 22.00.

 

Jääkiekkoa, Maailmanmestaruuskilpailut:

Sunnuntaina USA voitti Unkarin maalein 7-1, Kanada voitti Slovenian 5-2, Sveitsi voitti Norjan 3-0, Tanska voitti jatkoajalla Ranskan 4-3, Ruotsi voitti Itävallan 5-0 ja Tsekki voitti Kazakstanin 5-1. Eilen Ruotsi voitti Suomen voittomaalilaukauskilpailun jälkeen lukemin 2-1, Latvia voitti jatkoajalla Tsekin 4-3, USA voitti Saksan 3-2 ja Kanada voitti Slovakian voittomaalilaukauskilpailun jälkeen lukemin 2-1.

USA johtaa A-lohkoa puhtaalla pelillä, sillä on 9 pistettä, Ruotsi on toisena, 8 pistettä ja Tanska on kolmantena, 5 pistettä, Suomi on neljäs, sillä on 4 pistettä ja Ranska viidentenä, 3 pistettä.

Kanada johtaa B-lohkoa, sillä on 8 pistettä. Toisena on Tsekki, 7 pistettä ja Sveitsi on kolmantena, se on kerännyt 6 pistettä. Slovakia on neljäs, sillä on neljä pistettä ja viidentenä olevalla Kazakstanilla ja kuudentena olevalla Latvialla on 2 pistettä.

Tänään pelataan ottelut Tanska-Itävalta ja Slovenia – Norja kello 16.20 sekä Ranska – Unkari ja Sveitsi – Kazakstan kello 20.20. Huomenna pelataan ottelut USA – Itävalta ja Latvia – Norja kello 16.20 sekä Suomi – Ranska ja Kanada – Kazakstan kello 20.20. Torstain iltapäiväotteluissa kello 16.20 kohtaavat Unkari ja Ruotsi sekä Tsekki – Slovenia.

 

Jalkapalloa, Englannin valioliiga:

Sunnuntaina Brighton voitti Arsenalin maalein 3-0, Manchester City voitti Evertonin 3-0 ja Brentford voitti West Hamin 2-0. Eilen Liverpool voitti Leicesterin 3-0.

Manchester City johtaa sarjaa, se on kerännyt 85 pistettä. Arsenal on toisena, sillä on 81 pistettä, Arsenal on kuitenkin pelannut ottelun Manchester Cityä enemmän. Kolmantena on Newcastlem, se on saanut 66 pistettä, kuten neljäntenä oleva Manchester Unitedkin. Viidentenä oleva Liverpool on kerännyt 65 pistettä ja kuudentena olevalla Brightonilla on 58 pistettä. Tottenhamilla, joka on seitsemäs, on 57 pistettä, kuten kahdeksantena olevalla Aston Villallakin. Ynhdeksäntenä oleva Brentford on kerännyt 53 pistettä ja kymmenentenä olevalla Fulhamilla on 51 pistettä. Chelsea on sijalla 11, se on saanut 43 pistettä, kuten kahdentenatoista olevalla Crystal Palacelkin. Nottingham, 34 pistettä ja Everton, 32 pistettä, olisivat viimeiset sarjassa säilyjät, jos sarja päättyisi nyt. Leeds, 31 pistettä ja Leicester, 30 pistettä taistelevat vielä sarjassa säilymisestä. Sen sijaan Southampton, 24 pistettä, on jo varma putoaja. Sarjaa on jäljellä 2 kierrosta sekä muutama rästiottelu

 

Jalkapalloa, Englannin mestaruussarja:

Sunnuntaina nousukarsinnan 1. kierroksen ottelussa Coventry ja Middlesbrough pelasivat maalittoman tasapelin.

Toiset ottelut: Luton – Sunderland tänään kello 22.00 ja Middlesbrough – Coventry huomenna kello 22.00. Yhteismaalit ratkaisevat jatkoon menijän, nousufinaali pelataan 27.05

 

Jalkapalloa, Suomi, Veikkausliiga:

HJK johtaa sarjaa, se on kerännyt 17 pistettä. KuPS on toisena, sillä on 16 pistettä ja kolmantena olevalla SJK:lla on 14 pistettä. Neljäntenä oleva Oulu on saanut 11 pistettä, viidentenä olevalla Hongalla on 9 pistettä ja Kuudentena oleva Haka on kerännyt 8 pistettä. VPS, 5 pistettä, Mariehamn, 4 pistettä ja Turun Inter, 3 pistettä, ovat sarjataulukossa viimeisinä

 

Jalkapalloa, Suomi, ykkönen:

Gnistan johtaa sarjaa, sillä on 13 pistettä. Mikkelin Palloilijat on toisena, sillä on 12 pistettä ja Kolmantena olevalla SalPalla ja neljäntenä olevalla Ekenäsillä on 10 pistettä. SJK-akatemia on viides, se on saanut 9 pistettä ja kuudentena oleva HIFK on kerännyt 8 pistettä. Jyväskylän JJK on kahdeksas, sillä on 5 pistettä, kuten kuudentena olevalla TPS:lläkin.

 

Pesäpalloa, Superpesis, Miehet:

Lauantaina Sotkamo voitti Mansen jaksoin 1-0, Alajärvi voitti Imatran supervuoroparin jälkeen 2-1, ja Kitee voitti Seinäjoen kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2-1. Sunnuntaina Kouvola voitti Hyvinkään 2-0, Joensuu voitti Seinäjoen 2-0 ja Kempele voitti Koskenkorvan 2-0.

Vimpeli johtaa sarjaa, sillä on 5 pistettä. Toisena olevalla Joensuulla, kolmantena olevalla Kouvolalla ja neljäntenä olevalla Kempeleellä on kaikilla 3 pistettä. Seuraavina olevilla Sotkamolla, Hyvinkäällä, Kiteellä ja Alajärvellä on 2 pistettä kullakin. Mansen ja Koskenkorvan pistetili on vielä avaamatta.

Tänään pelattava ottelu Joensuu – Kitee alkaa kello 18.00. Torstaina pelataan mm. ottelut: Kouvola – Seinäjoki ja Sotkamo – Koskenkorva kello 16.00 ja Alajärvi – Hyvinkää kello 18.00

 

Pesäpalloa, Superpesis, Naiset:

Sunnuntaina Jyväskylän Kirittäret voitti Kempeleen jaksoin 2-0, juoksut jaksoittain 4-1 ja 5-2, Kirittärien luvut ensin mainittuina.

Lapualla ja Seinäjoella on kahden ottelun jälkeen täysi potti, 6 pistettä. Kirittärillä ja Porilla on 3 pistettä, mutta ne ovat pelanneet vasta 1 ottelun.Kempeleen, Helsinkiläisen Roihuttarien, Haminan ja Hyvinkään pistetili on vielä avaamatta ja Manse ei vielä ole pelannut edes avausotteluaan.

 

Pesäpalloa, Ykköspesis, Miehet:

Sunnuntaina Jyväskylän Kiri voitti Alavuden Peli-Veikoit jaksoin 2-0, juoksut jaksoittain 4-2 ja 2-1, Kirin juoksut ensin mainittuina

Jyväskylän Kiri johtaa sarjaa, se on kerännyt 5 pistettä. Toisena olevalla Haminalla ja kolmantena olevalla Kannuksella on 3 pistettä. Seuraavina ovat Kankaanpää, Simon Kiri, Oulu ja Jyväskylän Lohi, kaikilla on 2 pistettä. Loimaa, Alavus ja Seinäjoki ovat vielä ilman pisteitä.

 

Rallin MM – sarja:

Suomen ja Toyotan Kalle Rovanperä voitti viikonloppuna ajetun Porugalin rallin, kauden X osakilpailun. Toiseksi ajoi Hyundain Dani Sordo, hän hävisi Rovanperälle 54,7 sekuntia. Kolmas oli Suomen ja Hyundain Esapekka Lappi, hän hävisi Rovanperälle minuutin ja 20 sekunita. Fordin Ott Tänak ajoi neljanneksi, 2 minuuttia ja 4 sekuntia Rovanperälle hävinneenä ja Hyundain Thierry Neuville ajoi viidenneksi, hänelle tappiota Rovanperään kertyi 8 minuuttia ja 22 sekuntia. Muista Suomalaisista WRC-2luokassa ajava Teemu Suninen ajoi kokonaistilanteessa kymmenenneksi ja luokassaan viidenneksi ja WRC-3 luokassa ajava Roope Korhonen voitti luokkansa ja oli kokonaistilanteessa sijalla 21.

Rovanperä siirtyi sarjan kärkeen, hänellä on 98 pistettä. Tänak on toisena, hänellä on 81 pistettä. Sebastian Ogier ja Elfyn Evans ovat kolmantena ja neljäntenä, molemmilla on 69 pistettä. Neuvill, joka on viides, on kerännyt 68 pistettä ja kuudentena olevalla Lapilla on 39 pistettä.

Toyota johtaa tallien sarjaa, sillä on 201 pistettä. Toisena on Hyundai, 169 pistettä ja kolmantena oleva Ford on kerännyt 134 pistettä.

Seuraava kilpailu: 01.-04.06 Italia

 

Muistutetaan lopuksi, että urheilutoimitukselle voi lähettää palautetta osoitteeseen sportti(at)rahattomat.fi

 

Tässä oli tämä päivitys, palataan blogin osalta asiaan ensi tiistaina. Pysykää terveinä ja kuunnelkaa Vertaisradiota, kuuntelemaan pääsette Vertaisradio.fi – sivuston etusivuilla olevan linkin kautta. Etusivulla näkyvät myös Radion Facebook-sivut, joilla tiedotamme tulevista lähetyksistä. Hyvää jatkoa blogitoimitukselta