VERTAISRADIO

Tänään aiheinamme mm. jääkiekon NHL – sarja ja MM – kilpailut sekä Englantilaista jalkapalloa. Mukana myös tulevia otteluja, ajat Suomen aikaa ja lähetykset pääsääntöisesti maksukanavilla.

 

Jääkiekkoa, NHL:

Sunnuntai-iltana Las Vegas voitti Dallasin jatkoajalla maalein 3 – 2. Las Vegas johtaa sarjaa voitoin 2 – 0. Viime yönä Florida voitti Carolinan 1 – 0. Florida johtaa sarjaa voitoin 3 – 0.

Ensi yönä pelataan ottelu Dallas – Las Vegas kello 03.00. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelataan ehkä jo ratkaiseva ottelu Florida – Carolina kello 03.00.

 

Jääkiekkoa, Maailmanmestaruuskilpailut:

Sunnuntaina Saksa voitti Unkarin maalein 7 – 2, USA voitti Ranskan 9 – 0 ja Sveitsi jatkoi yllätyksiään, nyt se voitti Tsekin 4 – 2. Eilen Ruotsi voitti Tanskan 4 – 1, Norja voitti Kanadan voittomaalilaukauskilpailun jälkeen lukemin 3 – 2 ja Itävalta voitti Unkarin voittomaalilaukauskilpailun jälkeen lukemin 4 – 3.

Tänään Saksa voitti Ranskan maalein 5 – 0 ja Slovakia voitti Norjan 4 – 1.

USA ja Ruotsi ratkaisevat tänään lohkon A – voiton. Suomi sijoittuu kolmanneksi, Saksa neljänneksi, Tanska viidenneksi, Ranska kuudenneksi, Itävalta seitsemänneksi ja Unkari kahdeksanneksi eli viimeiseksi. Unkari putoaa 1-divisioonaan.

Sveitsi voittaa B – lohkon. Tsekki, Kanada, Latvia ja Slovakia ratkaisevat sijat 2 – 5, Kazakstan sijoittuu kuudenneksi, Norja seitsemänneksi ja Slovenia kahdeksanneksi eli viimeiseksi. Tästä lohkosta Slovenia putoaa 1 – divisioonaan.

Tänään pelataan ottelut Ruotsi – USA ja Kanada – Tsekki kello 16.20 sekä Suomi – Tanska (Lähetys MTV3:lla alkaa jo kello 20.00) ja Sveitsi – Latvia kello 20.20

 

Jalkapalloa, Englannin valioliiga:

Sunnuntaina Manchester City voitti Chelsean maalein 1 – 0, West Ham voitti Leedsin 3 – 1 ja Brighton voitti Southamptonin 3 – 1. Eilen Newcastle ja Leicester pelasivat maalittoman tasapelin.

Manchester City johtaa sarjaa ja on varmistanut mestaruuden, se on kerännyt 88 pistettä. Arsenal on toisena, sillä on 81 pistettä. Arsenal on varma kakkonen sarjassa, koska kolmantena on Newcastle on saanut vasta 70 pistettä. Neljäntenä oleva Manchester United on kerännyt 69 pistettä, joten se tavoittelee vielä kolmatta sijaa, lisäksi se on pelannut ottelun Newcastlea vähemmän. Viidentenä oleva Liverpool on kerännyt 66 pistettä ja kuudentena olevalla Brightonilla on 61 pistettä. Aston Villalla, joka on seitsemäs, on 58 pistettä ja kahdeksantena olevalla Tottenhamilla on 57 pistettä. Yhdeksäntenä oleva Brentford on kerännyt 56 pistettä ja kymmenentenä olevalla Fulhamilla on 52 pistettä. Crystal Palace on sijalla 11, sillä on 44 pistettä ja Chelsea, joka on sijalla 12, on kerännyt 43 pistettä. Bournemouth, 39 pistettä ja Nottingham, 37 pistettä, ovat varmistaneet sarjapaikkansa. Everton, 33 pistettä, on viimeisellä säilyjän paikalla. Leeds ja Leicester, 31 pistettä taistelevat vielä sarjassa säilymisestä. Sen sijaan Southampton, 24 pistettä, on jo varma putoaja.

Huomenna pelataan ottelu Brighton – Manchester City kello 22.00 ja torstaina ottelu Manchester United – Chelsea kello 22.00. Valioliigan viimeinen kierros pelataan sunnuntaina 28.05.

 

Jalkapalloa, Suomi, Veikkausliiga:

Sunnuntaina Ilves ja HJK jakoivat pisteet 1 – 1 tuloksella. Eilen maanantaina Honka voitti Oulun maalein 3 – 1, SJK voitti KTP:n 2 – 0, Turun Inter ja Mariehamn pelasivat 1 – 1 tasapelin sekä Haka ja VPS jakoivat pisteet 1 – 1 tuloksella.

KuPS johtaa sarjaa, se on kerännyt 19 pistettä. HJK on toisena, sillä on 18 pistettä ja kolmantena olevalla SJK:lla on 17 pistettä. Neljäntenä oleva Honka on saanut 12 pistettä, viidentenä olevalla Oululla on 11 pistettä ja kuudentena oleva Haka on kerännyt 9 pistettä. Lahti, VPS ja KTP, 6 pistettä, Mariehamn, 5 pistettä ja Turun Inter, 4 pistettä, ovat sarjataulukossa viimeisinä

 

Jalkapalloa, Suomi, ykkönen:

Gnistan johtaa sarjaa, sillä on 14 pistettä. Ekenäs on toisena ja Mikkelin Palloilijat kolmantena, kummallakin on 13 pistettä. SJK-akatemia on neljäs, se on saanut 12 pistettä, HIFK viides, sillä on 11 pistettä ja kuudentena oleva Salon Palloillijat on kerännyt 10 pistettä. Jyväskylän JJK on sijalla 11, sillä on 5 pistettä, kuten sen edellä olevalla TPS:lläkin.

 

Pesäpalloa, Superpesis, Miehet:

Sunnuntaina Vimpeli voitti Kouvolan supervuoroparin jälkeen lukemin 2 – 1, Sotkamo voitti Pattijoen 2 – 0, Koskenkorva voitti Alajärven 2 – 1 ja Manse voitti Imatran 2 – 0.

Sotkamo johtaa sarjaa ja Kempele on toisena, molemmilla on 8 pistettä. Kolmantena olevalla Vimpelillä, neljäntenä olevalla Joensuulla ja viidentenä olevalla Kouvolalla on 7 pistettä. Hyvinkää on kuudes, se on saanut 6 pistettä. Seuraavina ovat Manse, Kitee ja Alajärvi, kaikilla on 3 pistettä. Imatra ja Seinäjoki, 1 piste, ovat sarjataulukossa viimeisinä.

 

Pesäpalloa, Superpesis, Naiset:

Eilen maanantaina Jyväskylän Kirittäret voitti Rauman Feran supervuoroparin jälkeen jaksoin 2 – 1, juoksut jaksoittain 2-1, 2 - 3 ja 1-0, Kirittärien luvut ensin mainittuina.

Lapua johtaa sarjaa, sillä on 8 pistettä. Jyväskylän Kirittäret on toisena ja Seinäjoki kolmantena, kummallakin on 7 pistettä. Pori on neljäs ja Rauma viides, näillä on 6 pistettä kummallakin. Seuraavina olevilla Vaasalla, Mansella ja Joensuulla on 4 pistettä. Hyvinkää ja Helsingin Roihuttaret ovat vielä ilman pisteitä.

 

Pesäpalloa, Ykköspesis, Miehet:

Sunnuntaina Kannuksen Ura Jyväskylän Kirin jaksoin 2 – 0, juoksut jaksoittain 3-12 ja 4-5, Kirin juoksut ensin mainittuina sekä Kuopio voitti Jyväskylän Lohen supervuoroparin jälkeen lukemin 1 – 2, juoksut jaksoittain 2 – 6, 4 – 3 ja 0 – 4, Lohen luvut ensin mainittuina.

Hamina johtaa sarjaa ja Kannus on toisena, molemmilla on 7 pistettä. Kolmantena oleva Jyväskylän Kiri ja neljäntenä oleva Kuopio ovat keränneet 5 pistettä, viidentenä oleva Seinäjoki on saanut 4 pistettä ja seuraavina olevilla Simon Kirillä, Jyväskylän Lohella ja Kouvolan 2-joukkueella on 3 pistettä. Kankaanpää, Oulu, Loimaa ja Alavus, 2 pistettä jokaisella, ovat sarjataulukossa viimeisinä.

Jyväskylän Kirin seuraava ottelu on tänään tiistaina. Seinäjoki saapuu Jyväskylän Hippokselle vieraaksi, ottelu alkaa kello 18.00. Oulu saapuu Jyväskylän Lohen vieraaksi Koskenharjun kentälle huomenna keskiviikkona kello 18.00 alkavaan otteluun

 

Muistutetaan lopuksi, että urheilutoimitukselle voi lähettää palautetta osoitteeseen sportti(at)rahattomat.fi

 

Tässä oli tämä päivitys, palataan blogin osalta asiaan ensi tiistaina. Pysykää terveinä ja kuunnelkaa Vertaisradiota, kuuntelemaan pääsette Vertaisradio.fi – sivuston etusivuilla olevan linkin kautta. Etusivulla näkyvät myös Radion Facebook-sivut, joilla tiedotamme tulevista lähetyksistä. Hyvää jatkoa blogitoimitukselta.