VERTAISRADIO

Tänään aiheinamme jääkiekon SM – liiga ja NHL – sarja sekä Englantilaista jalkapalloa. Mukana myös tulevia otteluja, ajat Suomen aikaa ja lähetykset pääsääntöisesti maksukanavilla.

Jääkiekkoa, SM – Liiga:

Ilves johtaa sarjaa ja Tappara on toisena, molemmilla on 110 pistettä. Lukko on kolmantena, sillä on 105 pistettä. Neljäntenä oleva KalPa on kerännyt 96 pistettä ja viidentenä olevalla Pelicansilla ja kuudentena olevalla Kärpillä on 95 pistettä. Seitsemäntenä oleva HIFK taistelee vielä pääsystä kuuden parhaan joukkoon, sillä on 94 pistettä. Kärpät on pelannut ottelun enemmän kuin KalPa, Pelicans ja HIFK. Kymmenentenä oleva KooKoo ja sijalla 11 oleva HPK ovat saaneet 79 pistettä. Sijalla 12 oleva Jukurit on kerännyt 77 pistettä. Tässä etu sijoituksista oteltaessa on KooKoolla, se on pelannut ottelun muita vähemmän. Otteluita runkosarjassa on jäljellä 2 tai 3 joukkueesta riippuen. JYP, 66 pistettä, Sport, 60 pistettä sekä SaiPa, 46 pistettä, ovat sarjataulukossa viimeisinä. Tänään pelataan ottelu KalPa – Tappara kello 18.30. Huomenna keskiviikkona pelataan mm. ottelut JYP – KooKoo, SaiPa – HIFK, Kärpät – Ilves ja Sport – Tappara kello 18.30. Runkosarja päättyy lauantaina 11.03. Lisää tilastoja ja otteluja lähteessämme, liiga.fi – sivulla.

Jääkiekkoa, NHL

Poimintoja: Carolina voitti Tampa Bayn maalein 6 – 0, Carolinan Teuvo Teräväiselle merkittiin 3 maalia eli kypärätemppu ja Carolinan Jesperi Kotkaniemelle maali ja 4 syöttöpistettä, New Jersey voitti Arizonan jatkoajalla 5 – 4, New Jerseyn Erik Haulalle ja Arizonan Juuso Välimäelle merkittiin 2 syöttöpistettä kummallekin sekä Seattle voitti Coloradon jatkoajalla 3 – 2, Coloradon Artturi Lehkoselle merkittiin syöttöpiste. Viime yönä Calgary voitti Dallasin maaalein 5 – 4, Dallasin Roope Hintzille merkittiin maali sekä Dallasin Esa Lindellille, Jani Hakanpäälle ja Miro Heiskaselle syöttöpisteet, Chicago voitti Ottawan 5 – 0 sekä Los Angeles voitti Washingtonin voittomaalilaukauskilpailun jälkeen 4 – 3.

Ensi yönä pelataan mm. ottelut: Montreal – Carolina, Pittsburgh – Columbus ja Florida – Las Vegas kello 02.00 sekä Colorado – San Jose kello 04.00 Keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelataan mm. ottelu Detroit – Chicago kello 02.30.

Jalkapalloa, Englannin valioliiga:

Sunnuntaina Liverpool voitti Manchester Unitedin maalein 7 – 0 sekä Nottingham ja Everton tasasivat pisteet 2 – 2 tuloksella. Eilen Brentford voitti Fulhamin 3 – 2.

Arsenal johtaa sarjaa, se on kerännyt 63 pistettä ja Manchester City on toisena, sillä on 58 pistettä. Kolmantena oleva Manchester United on kerännyt 49 pistettä. Neljäntenä oleva Tottenham on kerännyt 45 pistettä, viidentenä oleva Liverpool on kerännyt 39 pistettä, kuudentena olevalla Newcastlella on 41 pistettä ja seitsemäntenä oleva Fulham on kerännyt 39 pistettä. Kahdeksantena olevalla Brightonilla on 38 pistettä, kuten yhdeksäntenä olevalla Brentfordillakin ja kymmenentenä oleva Chelsea on kerännyt 34 pistettä, kuten yhdentenätoista olevalla Aston Villallakin. Crystal Palace on kahdestoista, sillä on 27 pistettä, kuten kolmantenatoista olevalla Wolverhamptonillakin. West Ham, 23 pistettä, Leeds ja Everton, 22 pistettä sekä Southampton ja Bournemouth 21 pistettä, ovat sarjataulukossa viimeisinä.

Jalkapalloa, Englannin mestaruussarja:

Burnley johtaa sarjaa, se on kerännyt 77 pistettä. Toisena olevalla Sheffield Unitedilla on 64 pistettä. Kolmantena on Middlesbrough, sillä on 60 pistettä ja neljäntenä olevalla Blackburnilla on 58 pistettä. Luton on viides, se on kerännyt 58 pistettä, kuudentena olevalla Norwichilla on 55 pistettä ja seitsemäntenä oleva Millwall on saanut 54 pistettä. Coventry on kahdeksas, sillä on 52 pistettä, yhdeksäntenä olevalla Watfordilla on 51 pistettä ja kymmenentenä oleva Sunderland on kerännyt 49 pistettä. Birmingham ja QPR, 39 pistettä, Cardiff, 38 pistettä, Blackpool ja Wigan, 32 pistettä sekä Huddersfield, 31 pistettä, ovat sarjataulukossa viimeisinä.

Mestaruussarjassa pelataan rästiotteluja: Tänään tiistaina 07.03 pelataan ottelut Huddersfield – Bristol City kello 21.45 sekä Reading – Sheffield United ja West Bromwich – Wigan kello 22.00.

Hiihtoa, MM – kisat:

Kuten sunnuntaina kerroimme, Norjan Pål Golberg voitti miesten 50km perinteisen hiihtokilpailun, joka käytiin yhteislähtönä. toiseksi hiihti Norjan Johannes Kläbo, hän hävi Golbergille sekunnin ja kolmanneksi Ruotsin William Poromaa 1,2 sekuntia Golbergille hävinneenä. Suomen Iivo Niskanen oli kuudes, 9,4 sekuntia Golbergin perässä. Suomen Ristomatti Hakola sijoittui sijalle 33, yli 8 minuuttia Golbergille hävinneenä. Muut Suomalaiset, Pettu Hyvärinen ja Ville Ahola keskeyttivät. ”Eksotiikkaa” tuloslistalle toivat mm. Andorran Ireneu Esteve Altimiras, joka oli sijalla 14 ja Islannin Snorri Einarsson, joka oli 15.

Norja voitti mitalitaulukon, se keräsi yhteensa 27 mitalia. Ruotsi oli toinen ja Saksa kolmas, kummatkin saivat 12 mitalia, Ruotsi voitti yhden kultamitalin enemmän. Suomi jakaa mitalitaulukon sijan 10 yhdessä Italian kanssa, molemmat saivat yhden hopeamitalin. Yhteensä 12 maata pääsi mitalien makuun, yllättäviä maita ei listalla ole.

Seuraavat MM – kisat vuonna 2025 Holmenkollenilla, Oslossa, Norjassa.

Lähteet: Ylen sivut ja wikipedia.

Formula – 1:

Formula – ykkösen kauden 2023 ensimmäinen osakilpailu ajettiin sunnuntaina Bahrainissa. Voittoon ajoi Red Bull – tallin Max Verstappen. Toiseksi ajoi Red Bullin Sergio Perez ja kolmanneksi Aston Martinin Fernando Alonso. Ferrarin Carlos Sainz ajoi neljänneksi ja Mercedeksen Lewis Hamilton viidenneksi. Mercedeksen George Russell oli seitsemäs ja Suomen sekä Alfa Romeon Valtteri Bottas kahdeksas. Ferrarin Charles Leclerc keskeytti. Seuraava kilpailu: 19.03 Saudi – Arabia.

Muistutetaan lopuksi, että urheilutoimitukselle voi lähettää palautetta osoitteeseen sportti(at)rahattomat.fi

Tässä oli tämä päivitys, palataan blogin osalta asiaan ensi tiistaina. Pysykää terveinä ja kuunnelkaa Vertaisradiota, kuuntelemaan pääsette Vertaisradio.fi – sivuston etusivuilla olevan linkin kautta. Etusivulla näkyvät myös Radion Facebook-sivut, joilla tiedotamme tulevista lähetyksistä. Hyvää jatkoa blogitoimitukselta.