VERTAISRADIO

Tänään aiheinamme Amerikkalaisen jalkapallon NFL – sarja, jääkiekon SM – liiga ja NHL – sarja, englantilaista jalkapalloa sekä jalkapallon MM - kilpailut. Mukana myös tulevia otteluja, ajat Suomen aikaa ja lähetykset pääsääntöisesti maksukanavilla.

 

Amerikkalaista jalkapalloa, NFL – sarja:

Perjantaiaamuna Suomen aikaa San Francisco voitti Seattlen pistein 21 – 13, kuten sunnuntaina kerroimme. Muita tuloksia: Minnesota voitti Indianapoliksen 39 – 36, oltuaan tauolla 0 – 33 tappiolla, Cleveland voitti Baltimoren 13 – 3, Buffalo voitti Miamin 32 – 29, Philadelphia voitti Chicagon 25 – 20, Jacksonville voitti jatkoajalla Dallasin 40 – 34, Las Vegas voitti New Englandin 30 – 24, Los Angeles Chargers voitti Tennesseen 17 – 14, Cincinnati voitti Tampa Bayn 34 – 23, New York Giants voitti Washingtonin 20 – 12 sekä Green Bay voitti Los Angeles Ramsin 24 – 12.

 

Pudotuspeleihinhän jatkaa sekä AFC – että NFC konferenssin 4 divisioonavoittajaa sekä 3 parasta muuta joukkuetta divisioonaan katsomatta. NFC:n puolella paikkansa ovat varmistaneet Philadelphia, sillä on 13 voittoa ja 1 tappio. Minnesota, 11 voittoa ja 3 tappiota, San Francisco, 9 voittoa ja 4 tappiota ja Dallas, sillä on 10 voittoa ja 3 tappiota. 3 muuta jatkaa tällä hetkellä ovat Tampa Bay 6 voittoa ja 7 tappiota sekä New York Giants, jolla on 8 voittoa, 5 tappiota ja 1 tasapeli ja Washington 7 voittoa, 5 tappiota ja 1 tasapeli. Seattle, 7 voittoa ja 7 tappiota sekä Detroit 6 voittoa ja 7 tappiota ovat lähimmät uhkaajat. Arizonalta, 4 voittoa ja 10 tappiota sekä Chicagolta, 3 voittoa ja 11 tappiota, jää pudotuspelipaikka saavuttamatta tällä kaudella

AFC:n puolella Kansas varmisti divisioonansa voiton ja Buffalo pudotuspelipaikan, molemmilla on 11 voittoa ja 3 tappiota. Muita jatkajia olisivat Cincinnati, 10 voittoa ja 4 tappiota, Tennessee, 7 voittoa ja 7 tappiota, Baltimore, 9 voittoa ja 5 tappiota, Los Angeles Chargers, 8 voittoa ja 6 tappiota sekä Miami, myöskin 8 voittoa ja 6 tappiota. New England, ja New York Jets sekä Jacksonville, 6 voittoa ja 8 tappiota, ovat lähimmät haastajat. Denver, 4 voittoa ja 10 tappiota sekä Houston 1 voitto, 12 tappiota ja 1 tasapeli ovat jo menettäneet pudotuspelimahdollisuutensa.

Enemmän NFL – asiaa urheilukornerissa, vertaisradiossa, perjantaina 23.12.2022 kello 19.00

 

Jääkiekkoa, SM – Liiga:

Eilen Pelicans voitti Tapparan maalein 4 – 2.

Lukko johtaa sarjaa, se on kerännyt 63 pistettä. Pelicans on toisena, sillä on 59 pistettä. Kolmantena oleva Tappara on kerännyt 56 pistettä ja neljäntenä olevalla Ilveksellä on 53 pistettä. TPS on viides, sillä on 52 pistettä ja kuudentena olevalla Kärpillä on 50 pistettä. Kalpa on seitsemäs, se on kerännyt 49 pistettä ja kahdeksantena olevalla Jukureilla ja yhdeksäntenä olevalla Äsiillä on 45 pistettä. JYP on kymmenes, se on kerännyt 40 pistettä, kuten seuraavina olevat HIFK ja HPK:kin, kaikilla on myös sama määrä otteluja pelattuna. Sport ja KooKoo, 38 pistettä sekä SaiPa, 321 pistettä, ovat sarjataulukossa viimeisinä. JYPin seuraava ottelu on tapaninpäivänä 26.12, jolloin Kärpät saapuu Jyväskylän Hippokselle vieraaksi. Lisää tilastoja ja otteluja lähteessämme, liiga.fi – sivulla.

 

Jääkiekkoa, NHL

Poimintoja: Carolina voitti Pittsburghin maalein 3 – 2, Pittsburghin Kasperi Kapaselle merkittiinn syöttöpiste, New York Rangers voitti Chicagon 7 – 1, New Yorkin Kaapo Kakolle merkittiin maali ja syöttöpiste, Boston voitti Floridan 7 – 4, Floridan Eetu Luostariselle merkittiin syöttöpiste sekä Nashville voitti Edmontonin jatkoajalla 4 – 3, Edmontonin Jesse Puljujärvelle merkittiin maali ja Nashvillen Mikael Granlundille syöttöpiste. Ensi yönä pelataan mm. ottelut Philadelphia – Columbus, Pittsburgh – New York Rangers ja Carolina – New Jersey kello 02.00 sekä Seattle – St. Louis kello 05.00. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelataan mm. ottelut: Florida – New Jersey kello 02.00, Colorado – Montreal kello 03.00, Chicago – Nashville kello 03.30 sekä Dallas – Edmonton kello 04.30

 

Jalkapalloa, Englannin mestaruussarja:

Eilen Sheffield United voitti Wiganin maalein 2 – 1.

Burnley johtaa sarjaa, se on kerännyt 47 pistettä. Toisena olevalla Sheffield Unitedilla on 44 pistettä. Kolmantena on Blackburn, 39 pistettä, neljäntenä Watford, 37 pistettä, viidentenä Norwich, 35 pistettä ja kuudentena olevalla QPR:llä sekä seitsemäntenä olevalla Prestonilla on 34 pistettä. Kahdeksantena on Birmingham. yhdeksäntenä Millwall, kymmenentenä Swansea ja yhdentenätoista Reading, kaikilla on 32 pistettä. Cardiff ja Hull, 26 pistettä, Blackpool ja Wigan 24 pistettä sekä Huddersfield, 19 pistettä ovat sarjataulukossa viimeisinä.

 

Jalkapalloa, Maailmanmestaruuskilpailut:

Jalkapallon MM – kisojen pronssiottelussa Kroatia voitti Marokon maalein 2 – 1, kuten sunnuntaina kerroimme. Sunnuntaina pelatussa loppuottelussa Argentiina voitti Ranskan rangaistuspotkukilpailun jälkeen 4 – 3. Varsinainen peliaika päättyi 2 – 2 ja jatkoajalla kumpikin teki vielä yhden maalin.

Seuraavat jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut järjestetään vuonna 2026 Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa. Näistä Meksiko on järjestänyt kisat vuosina 1970 ja 1986 sekä Yhdysvallat vuonna 1994. Kanadassa kisoja ei ole aiemmin järjestetty.

 

Muistutetaan lopuksi, että urheilutoimitukselle voi lähettää palautetta osoitteeseen sportti(at)rahattomat.fi

Tässä oli tämä päivitys, palataan blogin osalta asiaan ensi tiistaina. Pysykää terveinä ja kuunnelkaa Vertaisradiota, kuuntelemaan pääsette sekä Vertaisradio.fi – sivuston etusivuilla olevan linkin kautta. Etusivulla näkyvät myös Radion Facebook-sivut, joilla tiedotamme tulevista lähetyksistä. Hyvää jatkoa ja Joulua blogitoimitukselta.