VERTAISRADIO

Tänään aiheinamme Amerikkalaisen jalkapallon NFL – sarja, jääkiekon SM – liiga ja NHL – sarja sekä Englantilaista jalkapalloa. Mukana myös tulevia otteluja, ajat Suomen aikaa ja lähetykset pääsääntöisesti maksukanavilla.

 

 

Amerikkalaista jalkapalloa, NFL – sarja:

Jacksonville voitti Tennesseen maalein 20 – 16, Washington voitti Dallasin 26 – 6, San Francisco voitti Arizonan 38 – 13, Detroit voitti Green Bayn 20 – 16, Philadelphia voitti New York Giantsin 22 – 16, Seattle voitti Los Angeles Ramsin jatkoajalla 19 – 16, Atlanta voitti Tampa Bayn 30 – 17, Kansas City voitti Las Vegasin 31 – 13, Buffalo voitti New Englandin 35 – 23, Miami voitti New York Jetsin 11 – 6, Cincinnati voitti Baltimoren 27 – 16 sekäTennessee voitti Indianapoliksen 32 – 31

Pudotuspeleihinhän jatkaa sekä AFC – että NFC konferenssin 4 divisioonavoittajaa sekä 3 parasta muuta joukkuetta divisioonaan katsomatta. NFC:n puolella jatkavat divisioonavoittajina: Philadelphia, sillä on 14 voittoa ja 3 tappiota. San Francisco ja Minnesota, 13 voittoa ja 4 tappiota sekä viimeisenä divisioonavoittajana Tampa Bay 8 voittoa ja 9 tappiota. Muut jatkajat ovat: Dallas, 12 voittoa ja 5 tappiota, New York Giants, 9 voittoa, 7 tappiota ja 1 tasapeli sekä Seattle 9 voittoa ja 8 tappiota. Detroitin, myös 9 voittoa ja 8 tappiota, Washingtonin, 8 voittoa, 8 tappiota ja 1 tasapeli, Green Bayn, 8 voittoa ja 9 tappiota, Atlantan, New Orleansin ja Carolinan 7 voittoa ja 10 tappiota, Los Angeles Ramsin, eli hallitsevan Super Bowl voittajan, 5 voittoa ja 12 tappiota, Arizonan, 4 voittoa ja 13 tappiota sekä Chicagon, 3 voittoa ja 14 tappiota, kausi päättyi.

NFC:n villi kortti kierroksen parit: San Francisco – Seattle, Minnesota – New York Giants ja Tampa Bay – Dallas, ottelut ensi viikonloppuna

AFC:n puolella divisioonavoittajina jatkavat Kansas 14 voittoa ja 3 tappiota, Buffalo, 13 voittoa ja 3 tappiota, Cincinnati, 12 voittoa ja 4 tappiota sekä Jacksonville, 9 voittoa ja 8 tappiota. Muut jatkajat ovat: Los Angeles Chargers ja Baltimore 10 voittoa ja 7 tappiota sekä Miami 9 voittoa ja 8 tappiota. Pittsburghin, 9 voittoa ja 8 tappiota New Englandin 8 voittoa ja 9 tappiota, Clevelandin, Tennesseen ja New York Jetsin, 7 voittoa ja 10 tappiota, Las Vegasin, 6 voittoa ja 11 tappiota, Denverin, 5 voittoa ja 12 tappiota, Indianapoliksen, 4 voittoa, 12 tappiota ja 1 tasapeli sekä Houstonin 3 voittoa, 13 tappiota ja 1 tasapeli, kausi päättyi.

AFC:n Villi kortti – kierroksen parit: Jacksonville – Los Angeles Rams, Buffalo – Miami ja Cincinnati - Baltimore.

Enemmän NFL:N pudotuspeliasiaa urheilukornerissa, vertaisradiossa, perjantaina 13.01.2023 kello 19.00

 

Jääkiekkoa, SM – Liiga:

Lukko johtaa sarjaa, se on kerännyt 72 pistettä. Tappara on toisena, sillä on 68 pistettä, Pelicans kolmantena, se on kerännyt 67 pistettä ja neljäntenä olevalla Ilveksellä on 66 pistettä. Viidentenä olevalla Kärpillä on 59 pistettä ja kuudentena olevalla KalPalla sekä seitsemäntenä olevalla TPS:llä on 58 pistettä. Jukurit on kahdeksas, sillä on 53 pistettä. JYP on yhdestoista, se on kerännyt 48 pistettä, kuten kahdentenatoista oleva HIFK:kin. Sport ja HPK, 45 pistettä sekä SaiPa, 37 pistettä, ovat sarjataulukossa viimeisinä. Huomenna keskiviikkona pelataan mm. ottelut KooKoo – HPK ja Lukko – KalPa kello 18.30. Torstaina pelataan mm. ottelu SaiPa – JYP kello 18.30. Lisää tilastoja ja otteluja lähteessämme, liiga.fi – sivulla.

 

Jääkiekkoa, NHL

Poimintoja: Dallas voitti Floridan maalein 5 – 1, Dallasin Esa Lindellille ja Miro Heiskaselle merkittiin maali, Pittsburgh voitti Arizonan 4 – 1, Washington voitti Columbuksen 1 – 0, Chicago voitti jatkoajalla Calgaryn 4 – 3 sekä Boston voitti Anaheimin 7 – 1. Ensi yönä (Ti – Ke) pelataan mm. ottelut: Tampa Bay – Columbus, New York Rangers – Minnesota, Carolina – New Jersey ja Pittsburgh – Vancouver kello 02.00, New York Islanders – Dallas kello 02.30 sekä Colorado – Florida kello 03.30. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelataan mm. ottelut: Philadelphia – Washington kello 02.00, Toronto – Nashville kello 02.30 sekä Anaheim – Edmonton kello 05.00.

 

Jalkapalloa, Englannin FA - Cup:

Sunnuntain yllätyksestä vastasi neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla eli kakkosdivisioonassa (aiemmin nelosdivisioona) pelaava Stevenage, joka voitti mestaruussarjan Aston Villan maalein 2 – 1. Muissa otteluissa Blackburn voitti Norwichin 1 – 0, Manchester City voitti Chelsean 4 – 0, Cardiff ja Leeds pelasivat tasan maalein 2 – 2 sekä ottelu Bristol City – Swansea päättyi 1 – 1.

 

Jalkapalloa, Englannin valioliiga:

Torstaina Manchester City voitti Chelsean maalein 1 – 0.

Arsenal johtaa sarjaa, se on kerännyt 44 pistettä ja Manchester City on toisena, sillä on 39 pistettä. Kolmantena oleva Newcastle ja neljäntenä oleva Manchester United ovat keränneet 32 pistettä. Tottenham on viides, sillä on 33 pistettä, kuudentena olevalla Liverpoolilla on 28 pistettä,kuten seitsemäntenä olevalla Fulhamillakin. Brighton on kahdeksas, sillä on 27 pistettä, Brentford yhdeksäs, 26 pistettä ja kymmenentenä oleva Chelsea on kerännyt 25 pistettä. Aston Villa on yhdestoista ja Crystal Palace kahdestoista, molemmilla on 22 pistettä. West Ham ja Everton, 15 pistettä, Wolverhampton, 14 pistettä sekä Southampton, 12 pistettä, ovat sarjataulukossa viimeisinä.

 

Jalkapalloa, Englannin mestaruussarja:

Burnley johtaa sarjaa, se on kerännyt 56 pistettä. Toisena olevalla Sheffield Unitedilla on 51 pistettä. Kolmantena on Blackburn, 42 pistettä ja neljäntenä Watford, 40 pistettä. Viidentenä oleva Middlesbrough on kerännyt 39 pistettä, kuten kuudentena oleva Millwall ja seitsemäntenä oleva Luton. Sunderland on kahdeksas, sillä on 38 pistettä, kuten yhdeksäntenä olevalla West Bromwichillakin. Preston on kymmenes, sillä on 37 pistettä ja seuraavina olevat Norwich, QPR ja Reading ovat keränneet 36 pistettä kukin. Birmingham on seitsemästoista, sillä on 32 pistettä. Cardiff, 28 pistettä, Rotherham, 27 pistettä, Blackpool, 26 pistettä, Huddersfield, 25 pistettä sekä Wigan 24 pistettä ovat sarjataulukossa viimeisinä.

 

Muistutetaan lopuksi, että urheilutoimitukselle voi lähettää palautetta osoitteeseen sportti(at)rahattomat.fi

Tässä oli tämä päivitys, palataan blogin osalta asiaan ensi tiistaina. Pysykää terveinä ja kuunnelkaa Vertaisradiota, kuuntelemaan pääsette Vertaisradio.fi – sivuston etusivuilla olevan linkin kautta. Etusivulla näkyvät myös Radion Facebook-sivut, joilla tiedotamme tulevista lähetyksistä. Hyvää jatkoa blogitoimitukselta.